Thursday, October 21, 2010

Santai [only]

Salam
bismillah wal hamdulillah


     syukur kepada Allah swt, result yang diperoleh beta, beta yakin ianya setimpal ngan doa, usaha, ikhtiar n tawakkal yang dipanjatkan. redha ngan segala ketentuan, n sentiasa perbaiki diri menuju ke arah lebih baik. cemerlang, gemilang, terbilang kata pak lah. maap sume, kali ni xde entri-entri ataupun citer-citer ilmiah yang mampu dikongsi bersama. kerana beta bukanlah seorang wartawan mastika. haha.

     cuma kali ini, sekali lagi teringin nak kongsi puisi-puisi evergreen yang masih mendapat tempat dalam playlist enset beta. dalam enset ni memang ada khas satu playlist bernama "evergreen". selamanya menghijau di lubuk qalbu beta ni. ceh, haha.

     Beta memang ske puisi-puisi yang related to self-motivation, family, member, success, santai, kontemporari, struggle, funny n yang membentuk satu storyline. contoh cam hotel california (the eagles). cerita dia stat dari mamat tu ngantuk tym drive keta, sampai kat satu tempat yang digelar "hotel california", camne pengunjung-pengunjung hotel tu berparti, then ada "beast" yang menghantui hotel tu, after dat camne mamat tu cuba lari menyelamatkan diri dari situ. tapi orang yang ada kat situ jawab kat dia, "you can checkout anytime you like, but you can never leave..". 

     beta ske sebab bleh wat interpretation sendiri. macam-macam orang intepret lagu ni(search kat tenet), last-last vokalis eagles sendiri dedahkan maksud tersirat yang sebenar. lagu tu cerita sal dadah, sal pengalaman diorang bila dah terkenal, gatal-gatal pegi hisap "beast", then xleh bpatah balik. 

     Ok. sape-sape yang membaca entri ni, dialu-alukan untuk intepret dua lagu di bawah ni sesuke sasuke sesiku anda. bagi beta, lagu ni satunya menceritakan seorang yang sentiasa mendoakan sahabatnya agar berjaya dalam hidup, n satu lagi kisah tentang camne seorang ni kehilangan sahabat-sahabat yang penah dikenalinya, hanya kerana dia kembali kepada fitrah - Islam yang tercinta. 

     ENJOY! =)

"Tiada seorang berdo'a kepada Allah dengan suatu do'a, kecuali dikabulkanNya, dan dia
memperoleh salah satu dari tiga hal, yaitu dipercepat terkabulnya baginya di dunia,
disimpan (ditabung) untuknya sampai di akhirat, atau diganti dengan mencegahnya dari
musibah (bencana) yang serupa."
 (HR. Ath-Thabrani)

Roadsinger came to town 
Long cape and hat 
People stood and stared 
Then closed their doors 
As he passed 

He strolled the empty street 
Kids banged on tin cans 
Then the panting dogs began to bark 
As the roadsinger sang 

Where do you go, where do you go 
When hearts are closed, 
When a friend becomes a stranger 
Nobody wants to know 

Where do you go, where do you go 
When the world turns dark 
And the light of truth is blown out 
And the roads are blocked 

He stopped by a store 
Between the barrels and sacks 
A child’s face peeked out and gave a smile 
then ran back 
Behind a misty glass 
On a window pane 
A little finger drew a perfect heart 
And her name 

Where do you go, where do you go 
In a world filled with fright 
Only a song to warm you 
Through the night 

Where do you go, where do you go 
After lies are told 
And the light of truth is blown out 
And the night is cold 

Roadsinger rode on 
To another land 
Though the people spoke a different tongue 
They’d understand 

They showed him how to share 
And took him by the hand 
Showed him the path to Heaven 
Through the desert sand 

Where do you go, where do you go 
To find happiness 
In a world filled with hatred 
Tears 

Where do you go, where do you go 
If no one cares 
And everybody’s lost 
Looking for their’s
[ roadsinger by yusuf islam]

I hope the days come easy and the moments pass slow, 
And each road leads you where you wanna go, 
And if you're faced with a choice, and you have to choose, 
I hope you choose the one that means the most to you. 
And if one door opens to another door closed, 
I hope you keep on walkin' till you find the window, 
If it's cold outside, show the world the warmth of your smile. 
But more than anything, more than anything... 

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to, 
Your dreams stay big, your worries stay small, 
You never need to carry more than you can hold, 
And while you're out there getting where you're getting to, 
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too, 
Yeah, this, is my wish. 

I hope you never look back, but you never forget, 
All the ones who love you, in the place you left, 
I hope you always forgive, and you never regret, 
And you help somebody every chance you get, 
Oh, you find God's grace, in every mistake, 
And always give more than you take. 
But more than anything, yeah, more than anything... 

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to, 
Your dreams stay big, your worries stay small, 
You never need to carry more than you can hold, 
And while you're out there getting where you're getting to, 
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too, 
Yeah, this, is my wish. Yeah, yeah. 

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to, 
Your dreams stay big, your worries stay small, 
You never need to carry more than you can hold, 
And while you're out there getting where you're getting to, 
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too, 
Yeah, this, is my wish (my wish, for you). 

This is my wish (my wish, for you) 
I hope you know somebody loves you (my wish, for you). 
May all your dreams stay big (my wish, for you).

[my wish by rascal flatts]


     Ok fine, lagu kedua agak layan blues. hahaha.

3 comments:

siti nuur hidayu binti muhammad said...

x dpt den nak intephet sbb x gheti bahasa omputih.. haha

bez amin said...

hahaha..ye2 jek.. padahal leh speaking loghat perak ag tu.:D

bez amin said...

x dpt den nak intephet sbb x gheti bahasa omputih.. haha

Related Posts with Thumbnails

pageviews