Tuesday, April 3, 2012

Niat? (edisi nak update cepat-cepat sebab bz)

Assalamualaikum
Bismillah wal Hamdulillah


     Hehe.. cerita dari pengalaman seorang sahabat ngan rumate nye. memang tajam n tepat, rupanya camtu nak lawan ngan 'pejuang-pejuang logik' ni.. let they kill themselves wif their logic. jangan kelam-kabut nak menang bila hadapi golongan camni, take ur tym. yang paling penting, ingat bahawa hanya Allah yang boleh beri hidayah, kita hamba juz menyampaikan kebenaran. dengan kreatif of course! 
      Dan satu lagi benda yang kita leh blaja is, di mana jua kita dicampak, kat tengah-tengah manusia kafir ke, liberal, plural, jumud, sesat, islam hanya pada nama, n segala macam lagi manusia, always be a productive muslim. setiap tempat ada peluang and ruang untuk kita sampaikan sesuatu tentang islam. "sampaikan dariku walau sepotong ayat!"

"Sesungguhnya sembahyang itu adalah satu ketetapan yang diwajibkan atas orang-orang yang beriman, yang tertentu waktunya."
(An-Nisak : 103)
      Wallahu a'lam.. tenkiu! :-)

p/s : alhamdulillah, baru donlod app 'rage comix' kat ipod.. so pasni takyah tulis entri baru pun xpe, wat je simple comix pakai app ni. sangat senang n simple! untung laaaa~

5 comments:

hanim ajla said...

untungla~~~~~~

Nor Nadiah said...

mendalam cara penyampaiannya kan..:)

hari ni nad buat blogwalking besar2an.. xtahu la knal nad lagi ke x..:D

http://www.nornadiah.com/2012/04/jom-blogwalking-part-1.html

dRopPuc!noo™ said...

Yup.. Itu kaedah terbaek.. Action speaks louder than voice.. :)

Anonymous said...

These are truly wonderful ideas in about blogging. You have
touched some pleasant factors here. Any way keep up
wrinting.
Look into my webpage ... free iphone

Anonymous said...

Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are speaking about!
Bookmarked. Kindly additionally discuss with my web site =).

We can have a link change arrangement between us
Here is my web-site ; free home remedies for acne

Related Posts with Thumbnails

pageviews