Wednesday, March 10, 2010

makhlus halus

salam.

lepas maghrib ritu, aku tido. pale pening tambah dengan badan panas plus sakit tekak, aku fikir macam nak demam. so cadangnya nak baring-baring sampai isya'.

malang tidak berbau. terlajak sampai pukul 5.30 pagi . tribute untuk abang aku, tiba-tiba lak terjaga terus pergi basuh kain. memandangkan subuh belum masuk, aku cepat-cepat bangun nak solat isya'.

solat di ruang depan. abang aku dah masuk ke bilik. ibu cakap, dulu dia pernah solat isya' tengah malam, tertengok tingkap. kebetulan tingkap x tutup, terasa macam 'benda' bergerak kat luar.

mantain. jangan fikir benda mengarut bazli. engkau tengah solat, patutnya 'diorang' yang takut kat kau. ingat, kau kena habis kan 4 rakaat.. kalau dok fikir seram, konfem tomakninah tersasar.

ok. aku solat macam biasa. takde pe yang pelik, juz kipas kasi luar badan sejuk, tapi dalam still panas. sampai di rakaat ketiga, tiba-tiba....!

benda hitam itu melayang betul-betul di depan aku. badan aku berketar. rileks bazli. berani, kamu mesti berani!

ia cuba mendekati aku, tetapi kemudian melayangkan dirinya ke atas kerusi, betul-betul di depan aku. memerhatikan gerak-geriku. ya Allah, aku tau ini ujian darimu ya tuhan.

ada kalanya ia bergerak di belakang, sekejap di sebelahku pula. tapi ia langsung tidak ada body contact dengan aku, kalau tak.. TIDAK! aku kena teruskan lagi satu rakaat!

hampir saja aku habis solat, ia melayang-layang lagi. selesai aku memberi salam, ia hilang entah ke mana. terdengar abang aku keluar dari bilik. cesss! cam cerita action, polis sampai lepas hero dah tewaskan musuh. dalam kes aku, walaupun takde fight ke ape, tapi at least aku dapat bertahan ngan serangan psikologi pihak musuh!

tamatlah drama penuh suspens. aku namakan, Bertembung Makhluk Halus di Pagi Buta.

lain kali, cabarlah aku di luar solat! wahai encik LIPAS!

15 comments:

nik uqbah said...

jangan cakap kau fikir entri ni masa tengah solat tau bazli nanti aku ketawa...(tahan)

----
haha, saspen je :)

nik uqbah said...

main2.tapi aku rasa macam over pulak. sorry. jangan ambil hati tau bazl. anyway, amek short sem tak? balik bile?
^_^

Saidina Ali said...

panjangnye cover.haha

Syahmi Ibrahim said...

wah2..
cm best je cite ni

ainulhusna said...

haha.kamu takot lipas ye..

hunkah zaytsev said...

>uqbah: haha..ish,besfren aku ni ngade2 minx maap lak.member2 bro!anyway,aku pk entri ni pas dh abes solat,hehe..n insyaAllah,ambik short sem..:)

>saidina: hahaha..seram dowh,lg seram dr jmpe hntu.

>syhmi: pengajaran nye,berani kn diri anda!!:)

ainul: bkn tkut..geli jek,haha

cimixation said...

salaam..aku mnyesal lepas bace post ni sbb aku ternampak perkataan "encik LIPAS" dlu tem bace "SIAPA?..." ..kalo x tentu sgt suspen..hehe..xpe2..lipas mmg suka bejalan malam..

[-UnknowN-] said...

hoh.hampeh ko bazli.aku pk btol la ko kena kaco dgn org utan ke.

queenzara hanim said...

bencik mmg tkut lipas...dlm toilet pun leh melompat....hehehhe...

hunkah zaytsev said...

cimix: hehe..
bair: org utan dlm umah,hoho..
j-lo: aku lompat takut lipas 2 kena pijak.x baik menyeksa binatang.haha

queenzara hanim said...

j-lo????????

bez amin said...

hoh.hampeh ko bazli.aku pk btol la ko kena kaco dgn org utan ke.

bez amin said...

salaam..aku mnyesal lepas bace post ni sbb aku ternampak perkataan "encik LIPAS" dlu tem bace "SIAPA?..." ..kalo x tentu sgt suspen..hehe..xpe2..lipas mmg suka bejalan malam..

bez amin said...

>uqbah: haha..ish,besfren aku ni ngade2 minx maap lak.member2 bro!anyway,aku pk entri ni pas dh abes solat,hehe..n insyaAllah,ambik short sem..:)

>saidina: hahaha..seram dowh,lg seram dr jmpe hntu.

>syhmi: pengajaran nye,berani kn diri anda!!:)

ainul: bkn tkut..geli jek,haha

bez amin said...

wah2..
cm best je cite ni

Related Posts with Thumbnails

pageviews