Thursday, July 28, 2011

kebiasaan yang membinasakan...

Assalamualaikum 
Bismillah wal Hamdulillah

     Dengar lagu ni sambil baca.. :-)


     Korang kasi r software apa pun kat beta, memang lukisan tetap buruk tak hengat. guna pen ke pensel ke baek korang takyah tanya.
     Ye, tak tipu..beta juz sebut fuuu je, bukan benda lain. kan bila ditimpa musibah kena sebut innalillah.. haa kena tazkirah hambek kau.

     Adapun berkenaan title di atas, sesungguhnya ada beberapa tabiat yang membelenggu diri beta tatkala menggunakan komputer. antaranya:

1) suka save kerja yang dibuat hanya bila dah siap. jadi masalah bila tak attach bateri lappy, pastu tetibe blackout. grrrr..
2) bila guna microsoft word ke paint ke hape, bila dah setel kerja bukan nak save. tapi selalu terus tekan close n then klik 'dont save'. ni siyes otomatik!
3) suka mengkarate keyboard tatkala lappy buat hal,e.g hang. pernah lepas karate, terus lappy padam. err... benda ni ade perasaan ke? (-,-")
4) bila blogging, lepas klik 'new post', terus g usha fb jap. then youtube, tersangkut lama-lama kat situ. then still tersangkut. pastu fb balik. pastu ai ngantuk la pulak. lalu tido = 1 entri burned. 
5) bila delete pape file, suka tekan shift+delete. then terus enter delete permanently. tapi ada kan software nak dapatkan balik deleted file tu? ntah... malas nak cari. <---ni pun masalah gak.

Sekian, trimas kerana membaca entri luahan perasaan ni. wassalam..

p/s : sesape ada tabiat lain yang meloserkan?

6 comments:

iMBobo said...

nasib tak baik hehe lps ni masa buat kerja tu kena selalu save :)

alley vava said...

kalau untuk word klo x silap skang dorg ade function auto save. so whenever klo mcm blackout ke nnt dia ada autosave.

tp ape2 pon mmg hangin habis klo au berada kat tempat kau. rasa mcm nak gigit laptop je ;)

FaraSyeera said...

haah. aku setuju ngn dibah. bukan skg ade autosave ke ? ko pakai windows zaman bila weh takdak autosave ? kalau blog pun sama. bkn die save to draft ke after ko dah type beberapa ayat ?

bez amin said...

@bobo: btol..sob sob Y_Y

@alley n paen: weh ak pkai word 2010 okehhhhhhhh! :P

sila dtg umah ak n jom tgk ak wat demo blackout. pas on blk, mmg xde autosave mende td.

pastu blog mmg bayi pun tau ade autosave.

iyou said...

hahaha... yang no.4!!! sama!!

rindu nk baca blog member2.. apakan daya.. nk online x dpt... tunggu keajaiban je nih

bez amin said...

@ iyou : ayu, nape bermuram durja? adekah naseb kite same brodben x bayar? tp ak pinjam abg ak nyer, kikiki..

Related Posts with Thumbnails

pageviews