Monday, August 1, 2011

Tamadun Facebook

Assalamualaikum 
Bismillah wal Hamdulillah 

     Semoga rakyat beta sume sihat dan kuat. adapun pada hari ini, beta rasa nak story sket sal isi perbualan beta ngan sorang sepupu pompuan kat facebook ritu. beta dapati beliau cam ada masalah dan jiwanya gundah, lalu kami pun bermusyawarah. huh rhythm tak bleh blah.
     Namun sebelum kita menyaksikan apa yang dipersembangkan itu, jom usha jap macam mana facebook merubah hidup kita tanpa kita sedar diri. ini realiti, kat ustad pun bleh jadi, hanya yang takde akaun facebook je bleh terkecuali. haa ce try usha bawah ni. untuk tumbesaran, leh tekan ctrl + ataupun view je kat new tab :

SATU : 


DUA :

TIGA :

EMPAT :

LIMA :

     Oyeah.. itu je r sket sebanyak yang mampu beta paparkan. tetiba rasa cam awek yang no. 5 tu cun n sweet plak.. arghhh siapa agaknya tu ek, lalala~
     Ok2, ni entri pendek je, gambar je lebih. anyway korang ase ada macam terkena yang mana-mana tak? kalo beta, tu haa yang nombor 5 ada gambar awek tu. dalam fb bajet beta talkative, waklu! padahal realitinya lelaki melayu terakhir kowt. sebelum menutup bicara, ce try usha hasil persembangan beta ngan sepupu ritu..dia ni memang sdare mare panggil 'baby', study kat salah sebuah institusi di Malaysia.





Penah jadi kat anda? Wassalam.. :-)

7 comments:

kotak bulat said...

yg org pemalu leh jd peramah tu mmg tol..kat tmpt stdy pendiam, tp kat fb.peh! dia pling peramah la..hahhaa

MAISHARAH said...

sy setuju law en,baz pilih num lima tu haha~~

bez amin said...

@ kotak bulat : ade org ase kt fb lbih mudah nk berbicara :-)

@ maisharah : stiap dr kite ade insan idaman kan, senyap2 pun mesti ade nyer :-)

sukma atiqah said...

"tapir ke cipan dia ni?" hahahaha

siyez yg second tu pnah buat rase mcm nk tembak je org2 brikut!

ZaNaUs said...

nk ckp....ehem..ehem... itu je.. hahahaha :D jgn mrh ye, bazli :P

FaraSyeera said...

terbaik ahhhh! aku suka entry ni. situasi no 2 tu kan bile ko tulih "tp u xde kt cc i" - aku dlm ati pun tertny2 apekejadah pulak die nk couple die ade kt cyber cafe skali ngan die...mase tu aku xbce ayat bwh lg..hahahahaha!!!

pastu yg no 5 tu aku suka. bidadari tu ke weh ? sape name asyikin tolong buat status fb "Sayalah bidadari itu" please ! hahahahahaha!!! seriously no 5 tu mmg cm ko pun bazli.

pastu kan, aku suka ayat clarification "..dia ni memang sdare mare panggil 'baby'"....hahaha..kalo xde ayt tu aku ase aku mesti aku ingt ko menggatal kat fb. hahahahahaha!!

ok, pnjg plak aku komen. anyway, lukisan ko bertambah baik.tp adeke pompuan pakai baju pink, tudung biru dan kasut hijau ??? tercabar beta sbg Cik Siti Sifir. kahkahkah!!

bez amin said...

@ atiqah : hehe..smoge Allah memberi hidayah kpd kita n mereka..:-)

@ idzan : ehem ehem pe ni izan...hehe *blushing*

@ Farahin: hahaha...sape syikin? tatau tatau...
ekceli ak lupe nk clarify gak baby tu, pastu kelam kabut edit. dah agak, korg sah2 pk bnda len nnti, keh3.
eh comelkan gadis tudung biru baju pink? bab kasut hijau tu ignore r ek,hehe... B-)

Related Posts with Thumbnails

pageviews