Thursday, August 18, 2011

Explanation tulus dari hati

Assalamualaikum
Bismillah wal Hamdulillah

     Masih segar di ingatan ak, peristiwa yang terjadi beberapa hari lepas. lewat malam itu, ak tengah online dalam bilik. suasana sungguh sunyi lagi mendamaikan. famili ak yang lain sume dah tidur dah. 


     Entah kenapa, tetiba ak rasa cam nak usha bintang kat langit lak. ak pun terus bukak tingkap, menikmati panorama malam hari. membiarkan perasaan n fikiran melayang-layang dalam keasyikan. ceh. tengah ak sibuk mengkaji bintang,


     Tahi bintang jatuh dari langit! ak terpegun, kaku tak bergerak, mata tak berkelip. ak terus g amik kalkulator, wat kiraan trigonometry. dua minit kemudian,

"Gulpp.. ah sudah...," ak ternganga.

Kiraan ak menunjukkan api tu menuju straight ke bilik ak!



     Aku terus memecut keluar dari bilik, penuh keazaman untuk menyelamatkan diri. terus berlari ke arah dapur, eh tetiba dahaga pulak. lantas segelas milo dibancuh untuk membasahkan anak tekak. iye, semuanya berlaku begitu pantas. ak sedar hakikat itu.

"Alamak... laptop ak sebelah tingkap!!!"

Namun.. ak tau semuanya dah terlambat. serentak dengan itu, terdengar satu dentuman yang bleh tahan kuat berlaku dalam bilik ak. camni ha :


     Letupan itu memang dahsyat, bergegar gak la rumah ak. perasaan ingin tahu tidak semena-mena meluap-luap dalam diri.

"Ak kena siasat letupan ni. harap-harap lappy selamat." lalu, setelah memakai sut anti radioaktif Hazmat, ak pun masuk kembali ke dalam bilik.

Dan ak terkesima.

Ak speechless.

Ternganga.


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Lappy ak evolve jadi transformers! 
Dua saat kemudian, dengan pantas dia terbang ikut tingkap. nak g bertempur katanya.
Sehinggalah semalam baru dia balik sebab bateri nak abes.
Maka sebab tu baru hari ni ak wat entri baru.

Amacam, ok tak alasan ak ni? hehehe... (gelak sopan ye, sesungguhnya ak berpuasa)

Ooop! lek lu.. nak citer satu benda ni:


Apa yang korang nampak? ce fokus kat gambar dalam kotak biru tu. kenal kan SW? haa, ada yang tak kenal?! 

Itu Shada Wentz laaaaaa!! maharani Paint oke? siapa yang tak pernah usha lagi kartun-kartun dia, sila usha skang gak. 

Ak tak tau r taste korang, tapi pengalaman first ak TERbaca blog dia, mau dekat 20 kali ak klik "older posts", juz coudn't stop reading. 

Trimas shada wentz! B-)

Orait, jangan lupa gak:

"Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar,
Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu?
Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan.
Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut);
Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar!"

(Surah Al-qadr)

Dah nak sampai hujung Ramadhan. amacam, bersedia nak jumpa lailatul qadr? :-)

5 comments:

max*bubble said...

sengal gile =.="
part amek calc yg taleh blah .
muahaahhah :D

sukma atiqah said...

duuhhh... =_="

nik said...

http://www.blogger.com/profile/13867304959326633848

hehe baz, blog yang dia follow pun lebih 10 kali kena scroll ;p

bez amin said...

@ max*bubble : ngeh3..intelektual lah katekan.har3
:-D

@ atiqah : hee.. ye xde motif (-,-")

@ nik : it proves dat dia bukan blogger sombong. n x malu or segan utk follow blog picisan cam ak. kdg2 blogger yg xde nama pun ade ati blagak ;-)

iMBobo said...

haha boleh lak jadi evolve..hehe

Related Posts with Thumbnails

pageviews