Sunday, August 7, 2011

Ko tanya, ak jawab: Kenapa ada laki camni?

Assalamualaikum 
Bismillah wal Hamdulillah 

Orait, maka pada hari ni bermulalah satu siri yang buat julung-julung kali ak create untuk dimuatkan dalam blog aku muslim, bertujuan untuk menjawab persoalan-persoalan yang ditanya dan ak rasa sesuai untuk dikongsi sesama manusia. 

Maka penyoal pertama yang bertuah sehingga mendorong ak membuat siri terbaru ni, ialah member lama ak sendiri iaitu 

Apa kata korang baca dulu citer simple ni, coz nanti korang akan lebih memahami persoalan yang diutarakan, dan jawapan yang ak kasi. 





Soalannya : Lelaki nak bakal isterinya wanita solehah, tapi nape diorang suka menggatal kat pompuan seksi?
Jawapan : Dia nak isteri solehah kerana fitrah. yang seksi-seksi ni untuk wat enjoy je kate diorang. 

Ulasan : Pada ak la, laki ni jahat macam mana pun, selagi ada secebis iman dalam dada selagi itulah dia impikan isteri solehah. kira muslimah yang baik-baik skang ni korang takyah risau r, insyaAllah korang la yang akan jadi pilihan laki-laki kat luar sana untuk dijadikan isteri (kecuali laki gay). dan kebiasaannya perempuan solehah ni lelaki-lelaki yang hampeh segan nak kacau. terpelihara maruah di situ.

Apa-apa pun, nak dapat yang baik, kena jadi baik dulu. pesanan ni khas untuk ak, ye ak tau laa.

p/s : dah lama tak guna kata  ganti diri 'beta'..

12 comments:

Rohaizam Rosli said...

nice..... suka karton tu comel.... huhuhu isi yg best... btol3... nak yg baek kna la jadik yg terbaek dlu... huhu~~~

Loki said...

betul2, segan sbnarnye nak kacau awek baik2 ni haha

FaraSyeera said...

tak hagak2 tibe name aku farahin doodle. = ="

mencemar duli dah tuanku menjak2 mendoodle kotak ni...hahaha!!

iMBobo said...

betul tu, mmg tuhan dah janjikan mcm tu :)

bez amin said...

@ Rohaizam : trimas alot bro! smoge ade manfaatnya utk kite sume :-)

@ Loki : eh loki, org laki kalo bleh cite sal hal2 dapur ni, slalu nye pompuan ske..haha B-)

bez amin said...

@ farahin : keh3..ok wat gelaran tu? mayb ade certain situasi je pasni leh gune beta.huuu =.=

@ iMBobo : iyup..yg pnting kite kna perbaiki diri.kan? :-)

Unna said...

ahaha kiut je doodle tu. haha asal dorang dpt bimbing isteri okey la.

none said...

la nak lukis krtun gak le..hihihi...

bez amin said...

@ Unna : hehe..cmne r rupa is3 diorg agaknya?

@ ajla : lukis le,hehe.gune paint je kowt,simple. :-)

hanyzham hadny said...

betol sngt2...mcm tak layak ja nak usha ppuan solehah...ppuan baik untuk laki yang baik2....insya allah kalo dah dijodohkan dengn wanita solehah

bez amin said...

@ hanyzham : smoge kite terus memperbaiki diri..
:-)

ARIFI PUTRA said...

jadilah baik untuk memperbaiki, ye x bazli? ate bila lagi?huhu

Related Posts with Thumbnails

pageviews