Tuesday, August 2, 2011

Segmen: Happy Blogger by iMBobo

Assalamualaikum 
Bismillah wal Hamdulillah 

     Keh keh keh.. ai selang satu entri beta sume segmen ek? ok la, ni nak clarify. pasni bercuti dari segmen selama 3 minggu, insyaAllah.. 
     Bukan apa, bro iMBobo yang wat segmen ni. dulu dia pernah promote blog aku muslim, maka kali ni nak support beliau n join lagi skali sebelum bercuti jap dari segmen-segmen ni.
     Adapun berbalik kepada tajuk, apa motif segmen ni? ntah beta pun tak tau. cuma sebagai renungan semua sempena puasa ni, ketahuilah kita bahawa;

- hujan yang turun itu Allah utus untuk menyuburkan tanaman. so jangan kita tak tau malu g menyumpah hujan tym kita nak maen bola.
- matahari yang besar gedabak tu patuh arahan Allah daripada sekecil-kecil proses membantu tumbesaran sebiji anggur, sampai r sebesar-besar tugas menerangi alam semesta ni.
- Allah dah jamin malam lailatul qadr itu manfaatnya lebih baik dari seribu bulan. sape yang enggan usaha untuk menghidupkan malam ramadhannya, tak tau r alasan pe lagi yang kita nak beri kat Allah kalo pahala kita tak banyak akhirat nanti.
- berpuasalah maka kita akan sihat! (maksud hadis) oyeahhhhh!!!

Orait bebeh. wassalam..

30 comments:

Cik Siti said...

komen dri segmen imbobo :)

Fahz said...

salam ramadhan..dr segmen imbobo :)

normala_ali said...

Singgah sini..
Salam perkenalan .. (^_^)

Mas Farah (= said...

Assalamualaikum . terjah dari segmen Happy Blogger by iMBobo :] have a nice day . Salam ramadhan :]

N A T A S Y A ツ said...

As Salam,

Singgah dan follow di sini ;)

c genk bah ne said...

Assalamualaikum..
Salam Ramadan
genk singgah sini..

iMBobo said...

thanks bro sbb join! terbaiklah kesempatan dan ruang diguna hehe..bagus2.. wah meriah dah sini :)

..ika itu aku.. said...

happy tu 1 terapi..
happy blogging, happy fasting n happy always k..hehe
keep in touch ye :)

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

melompat dr segmen yg same !!

twinkeenabilah said...

Salam dari segmen happy blogger :)

jenguk jenguk and follow :D

Marina said...

i'm a happy blogger. marina terjah sini..

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

Cik RoSs said...

Yuhuu...datang sini dari segmen iMBobo....

Follow u skali...

Mai join segmen saya pulak...

http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

NURUL SI PIPI TEMBAM said...

slm...

dtg dari segmen yang sama

jom ke blog saya:)

http://cahayapetunjuksite.blogspot.com

salam ramadhan jg dr saya

syerz eyryn said...

salam perkenalan. . ryn singgah nie dri segmen iMBobo. . hehe
http://nurinassyahira.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

POP said...

singgah dari segmen imbobo :D

Jom baca dan komen entri ini

Kisah Lawak : Telur Rebus Punya Hal :D


Aksi Hangat Pengantin Malam Pertama dirakam di CCTV !!


Cik POP ajak join segmen :)

Segmen Kami Blogger 1Malaysia

faLiaa said...

Assalamualaikum,tengs atas info di atas..hihi...selamat berbuka ya nnt

http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

mrs.IF said...

salam perkenalan...
salam ramadhan...

Nurhasliza Jeffry said...

Hi! Datang terjah dari segmen iMBobo. Happy Blogging ye. =D

http://belognurhasliza.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

aRa ❤ aFiq™ said...

singgah cni dr segmen sama..
salam ramadhan.. :)

PeRmAtA bIrU said...

terima kasih untuk nasihat tu... salam ramadhan..:)

ninie_azriena said...

ninie dtg menerjah dari segmen incik bobo..
salam persahabatan dan eppy blogging ya (n_n)

http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

Wanie said...

singgah dari segmen imbobo..selamat berkenalan :)

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

Yana singgah sini.dari segmen incik bobo. Happy blogger :) folo u

alyana shafinas said...

salam kenal n salam ramadhan...epy =)

miezah said...

singgah sini ..
~salam ramadhan~

bombay said...

selamat berpuasa..;)

Athira Husna said...

hai awk.. sory lambat dtg.. dr segmen yg sme jugak! ;)

Mr.B[e]ave[R] said...

Mr.B kasi join gaks

http://kainpelikatbiru.blogspot.com/2011/08/segmen-happy-blogger-by-imbobo.html

kotak bulat said...

err..lmbat dtg berkunjung..heheh..
tak pe kan?

bez amin said...

welkem sumer..hehe, lambat ke awal ke, sume dijemput lepak cni slalu
:-)

Related Posts with Thumbnails

pageviews